top of page
natanjavandenbrink

Chakra's?@$!#%? Krijg je vaak een error bij de term Chakra's?


Zonder dat we het weten, zijn ontwikkelingsmodellen vaak gebaseerd op het chakra systeem.

Ooit, voor m’n gevoel eeuwen geleden:-) werd mijn interesse in de chakra's gewekt.

Toentertijd volgde ik nog poweryoga, een afgeleide van Ashtanga yoga.

Het eerste chakra boek dat ik in handen kreeg was van Anoneda Judith. Ik verslond het boek vol nieuwsgierigheid en enthousiasme. En, begreep eigenlijk nog weinig van de inhoud. Ik las de letters, de woorden en de inhoud landde allesbehalve. Wel werd een systeem van radertjes aangezet, de aanzet van een levenslang lerend proces.


ONT-WIKKELEN

De chakra filosofie en -psychologie biedt je een kader om het leven en daarin jezelf beter te leren begrijpen. Mijn nieuwsgierige geest smult hiervan in het verlangen zich te ont-wikkelen en in het contact te staan met jezelf en je omgeving op een diepere laag. Mijn hang naar echt-zijn, zeg de naakte waarheid van ons bestaan, intrigeert mij.


HATHA YOGA

Na het Anoneda avontuur volgde verdieping in de yoga. Hatha yoga kwam op mijn pad en daarmee de Saswitha opleiding.

Ik kwam thuis, dit was mijn vorm én Saswitha yoga is verbonden aan een andere stroming met de roots direct uit India waarvan de grondlegger Harish Johari is.


WARE NATUUR

Daar waar Anoneda bijvoorbeeld met de regenboog theorie werkt, waarbij de kleuren verbonden zijn aan de emoties, hanteert Harish Johari een andere invalshoek. Aan de hand van yantra’s krijgen kleuren een diepzinnige betekenis en zijn de basis chakra kleuren verbonden aan de elementen. De elementen staan dichtbij de natuur en daarmee het pad om tot jouw ware natuur te komen, je pure zelf.

Harish gaat voor mijn gevoel dieper in op de oorspronkelijke kern en tradities, wat maakt dat dit ook een diepere betekenis heeft.

Anoneda heb ik zeker nog een keer gelezen alleen het gedachtengoed spreekt me minder aan omdat ik de verbinding met de natuur en daarmee de oorsprong mis.


IN VERBONDENHEID KUN JE LUISTEREN NAAR HET FLUISTEREN VAN JE LICHAAM, JE ADEM EN JE ZIEL.


Zonder dat we er soms bewust van zijn ligt alle wijsheid al besloten in jou.

Voelen wat je nodig hebt, waar heb jij behoefte aan vanuit innerlijk weten. Instinctief en intuïtief.


BEWUSTZIJNSNIVEAUS

Met de retraites, die ik begeleid kom je in contact met je ware natuur. Met kennis en oefeningen ervaar je dieper contact met je zelf. Je stelt je, vaak onbewust, open voor datgene wat gezien wilt worden. Ieder chakra of ook wel bewustzijnsniveau ontwikkelt zich in bepaalde levensfasen. Onderweg loopt ieder van ons beschadigingen op. Hoe klein of groot ook. Soms ga je je realiseren en voelen wanneer en waar in je leven bepaalde (levens) behoeften hebt gemist. Dit is vaak onbewust. Tijdens een retraite kan geblokkeerde dan energie vrijkomen. Een bewustwordings-proces wordt daarmee aangewakkerd, de energie transformeert naar helpende energie en heling kan plaatsvinden.


VOORBEELD

"Ik wilde in eerste instantie niet gaan, durfde niet echt. Onbekend maakt onbemind, zeg maar. Maar over de grens heen gegaan en drie dagen van rust voor jezelf in een veilige groep. Er is iets losgekomen wat ik niet had verwacht. Daar was het tijd voor en dit was mijzelf niet gelukt. Dank je wel."

Mariska


WELKOM

Iedereen is welkom bij de retraites. Met of zonder yoga ervaring of enige, of juist veel, kennis over de chakra's. Het zijn dagen voor ieder die nieuwsgierig is en behoefte heeft aan pure ontspanning en overgave. Zowel beginnende yoga beoefenaars als ervaren docenten reizen af naar de magische plek op de Hoorneboeg om deel te nemen.


Op een heldere manier combineer ik kennis en oefeningen in één zodat ieder het verstaat.

Én, dit doen we met HUMOR

Want dan gaat het stromen en vier je een stralend leven✨


Ga je mee in 2025? Reserveer nu je plek 💛

Comentarios


bottom of page